Lainaa netissä

Kulutusluotto

NETIN HALVIN LAINA JA LAINOJEN YHDISTÄMINEN

Ilmainen lainojen yhdistäminen tai edullisen lainan hakeminen onnistuvat samoilta sivustoilta.

Laina-aika: 1-15-vuotta

Lainan todellinen vuosikorko: alk. 4.19%

Lainasummat: 70 000 € asti!

Yhdistä lainat tai hae lainaa


Mitä on kulutusluotto

Kulutusluotto on kulutukseen käytettävää luottoa, jonka käyttökohde on yleisesti luotonottajan itsensä vapaasti valitsema. Sillä voidaan maksaa joko akuutteja tai pitkäaikaisia kulutustuotteita, aina kodinkoneesta autolainaan. Kulutusluottojen summat eivät yleensä ole muutamaa tuhatta euroa enempää, mutta voivat maksimissaan olla kymmeniä tuhansia euroja käyttökohteesta riippuen.

Lainaa.comissa suurimpiin kulutusluottoihin on mahdollista saada jopa 20 vuoden maksuaika. Kulutusluotoissa on yleisesti kuukausittain suoritettavat tasaerämaksut, joihin on sisällytetty kaikki mahdolliset oheiskulut. Luotonantajat tarjoavat usein paljon liikkumavaraa maksusuunnitelmaan, jos asiakas haluaa pienentää kuukausimaksujaan, mutta pitää muistaa, että silloin lainat tulevat kalliimmaksi pitkällä juoksulla.

Mitä eroja kulutusluotoissa on?

Kulutusluotto on joko vakuudeton tai vakuudellinen. Vakuudeton kulutusluotto on helpompi myöntää, eikä se vaadi henkilötakausta tai muun maallisen omaisuuden kiinnittämistä vakuudeksi maksuvaikeuksien varalta. Tämä tosin tarkoittaa, että vakuudeton luotto on järjestään vakuudellista lainaa isokorkoisempi.

Vakuudellisessa kulutusluotossa joku kolmas osapuoli on henkilökohtaisesti ilmoittanut luotonantajalle takaavansa – eli maksavansa velan – jos lainanottaja ei syystä tai toisesta pysty suoriutumaan velan maksusta. Kulutusluoton vakuutena voi myös olla maallista omaisuutta, esimerkkinä vaikkapa ajoneuvo tai asunto. Omaisuuden soveltuvuus vakuudeksi on luotonantajan arvioitavissa.

Kuka voi anoa kulutusluottoa?

Lainaa.comin listaamat lainayhtiöt vaativat hakijaltaan vähintään täysi-ikäisyyden, Suomen kansalaisuuden, ei luottotietomerkintöjä sekä vakituiset tulot (joko kuukausipalkka tai eläketulot). Yleisesti hakijoiden minimi-ikäraja vaihtelee 18 – 23 ikävuoden välillä, riippuen pankista.

Miksi kulutusluottohakemukseni saatetaan hylätä?

Kulutusluottojen hakemuksien hylkäyksiin voi olla useita erilaisia syitä. Näitä saattavat olla esimerkiksi:

  • Maksukäyttäytymisen epävakaus
  • Kuukausittaisten tulojen riittämättömyys
  • Jo olemassa olevat, maksamattomat lainat
  • Maksuhäiriömerkintä
  • Liian suuret kuukausittaiset kulut (esim. vuokra, vakuutusmaksut jne.)

Eli pelkät säännölliset tulot eivät takaa luoton myöntämistä, vaan hakijan varallisuutta tarkastellaan kokonaisuutena ennen lainapäätöksen tekoa. Koska luotonantajat tarkistavat hakijan taloudellisen tilanteen, kannattaa haettava summa suhteuttaa omaan varallisuuteen.

Ensimmäisen hakemuksen hylkääminen ei automaattisesti tarkoita sitä, etteikö hakija olisi sopiva lainansaaja jollekin muulle summalle, joten hylsystä ei kannata lannistua. Rahalaitokset konsultoivat potentiaalisten asiakkaiden kanssa mielellään heidän lainakapasiteetistaan ja siitä, miten heille voidaan järjestää mahdollisimman sopiva luottosopimus. Koska luottolaitokset ja Suomen hallitus eivät halua painostaa asiakkaitaan velkakierteeseen, on maksukyvyn arviointi välttämätön toimi luottoa myöntäessä.

Kulutusluottovertailu auttaa – Vertailuta heti netissä!

Vertaile kaikkia lainoja osoitteessa Lainaa.com.

Voinko saada kulutusluottoa heti tilille?

Kulutusluottoa voi saada tilille hyvinkin nopealla varoitusajalla. Tällöin on tosin huomioitava, että lainalaitokset eivät saa enää myöntää lainaa yöaikaan (klo 23:00 – 7:00 välillä) ja luottoa voidaan myöntää vain henkilötodennuksen perusteella (yleisimmin pankkitunnuksilla). Yöaikaan pyydetyt tarjoukset maksetaan tilille aikaisintaa vasta seuraavana aamuna.

Pienemmät kulutusluotot (yleisesti 100 – 2000 €) voi saada päiväsaikaan tililleen minuuteissa hakemuksen jättämisestä, mutta isompiin luottoihin ja pitkäaikaisempiin maksusitoumuksiin kannattaa varautua odottamaan maksimissaan muutama päivä.

Paljonko lainaa Lainaa.comin kulutusluottovertailu pystyy tarjoamaan

Lainaa.comin yhteistyökumppaneina toimivat pankit ja lainalaitokset tarjoavat nopeasti myönnettävää pikalainaa sekä pitkäaikaisempaa kulutusluottoa väliltä 100 – 60 000 €. Sen yli menevistä lainasummista täytyy puhua erikseen luotonantajalle, jos se on mahdollista. Kulutusluotot ovat kertaluontoisia lainoja, eikä hakijan kannata anoa enempää lainaa kuin sen verran, mitä hän pystyy luotettavasti maksamaan takaisin.

Voinko anoa kulutusluottoa, vaikka olen työttömänä

Jotkut lainayhtiöt voivat myös myöntää lainaa työttömälle, olettaen että hakija voi kuitenkin osoittaa maksukykynsä. Näissä tapauksissa kannattaa tutustua kulutusluoton myöntöehtoihin. Pienlainoja saa yleisesti helpommin työttömänäkin, mutta pitempiaikaiset ja suurisummaisemmat lainat voivat olla hankalia saada.

Ilmainen kulutusluottovertailu auttaa – Lainaa.com

Lainaa.comista löydät sinulle kulutusluottoa helposti netissä. Jos elämässäsi on kiireellinen tilanne, joka vaatii rahaa nopeasti tilille. Ei ole väliä, tarvitseko pienempää vai isompaa summaa, lyhyellä tai pitkäaikaisella maksusitoumuksella.

Voit hakea sivustomme kautta kulutusluottoa jopa 60 000 € asti 15 vuoden maksuajalla ilman takaajaa tai vakuuksia. Otettavan kulutusluoton korko lasketaan laina-ajan sekä summan perusteella. Mikäli rahatilanteesi vaihtelee, niin voit vaikuttaa maksun nopeuteen halutessasi, eli voit maksaa pois aiottua nopeammin tai hoitaa vaikka koko luoton pois kerralla.

Oli kulutusluoton tarpeesi sitten mihin asiaan tahansa, niin Lainaa.com löytää sinulle sopivan luotonantajan!

Miksi kulutusluottovertailu kannattaa tehdä?

Suomessa on kymmeniä pankkeja sekä lainayhtiöitä, joilla on tarjolla monenlaisia kampanjoita sekä luottosuunnitelmia kuluttajille. Luotonhakijan tulisi kuitenkin olla tietoinen kaikista tarjolla olevista vaihtoehdoista, mikä voi tänä päivänä olla mahdotonta ilman apua. Lainaa.comin tehtävä on helpottaa luotonhakijan taakkaa antamalla selkeä kuva siitä, mitkä ovat parhaita kulutusluottoja hänen tarpeisiinsa.

Millaisilta lainayhtiöiltä kulutusluottoa kannattaa anoa?

Kilpailu Suomen lainamarkkinoilla on kiivasta ja koko alan on viime vuosina ollut kiristyvän säännöstelyn kourissa pikalainojen alkuaikojen koronkiskontafirmojen vuoksi. Sen vuoksi suurin osa alalla toimijoista on pyrkinyt pudottamaan alan negatiivista imagoa ja kilpailemaan toisiaan vastaan rehellisesti parhaimmista kulutusluottotarjouksista asiakkaan näkökulmasta.

Näiden parhaita kulutusluottoja tarjoavien yhtiöiden erot ovat nykypäivänä suhteellisen marginaaliset, mutta eroja silti löytyy maksettavista summista aina parempiin maksuehtoihin, joten kulutusvertailu on niiden kesken aina hyvä idea.

Tällaisten kulutusluottojen vertailu on suositeltavaa, koska heidän kohdallaan on ymmärrettävästi vähemmän vaaraa filunkipelistä, koska he kilpailevat enemmän rehellisten asiakkaiden määrästä. Näiden pankkien ja luotonantajien tavoite ei ole siis maksimoida yhdestä asiakkaasta saatavan koron määrää.

Kulutusluottovertailun etuna on, että tietää luottojen todelliset puolet

Kulutusluottovertailussa on tärkeää hahmottaa täysin, että millä periaatteilla luottoyhtiö myyvät sinulle tuotteitaan. Monet pankit tai lainalaitokset saattavat korostaa tuotteissaan muita asioita, kuin itse luoton hintaa tai ehtoja, mitkä itsessään ovat kuitenkin loppupeleissä ne tärkeimmät puolet, kun haemme luottoa. Kulutusluottovertailun etu on siis nimenomaan se, että näet todelliset summat ja edut lainoille, eikä haku huomioi raflaavia mainossloganeita lainan nopeasta maksusta tilille.

Vaikka nopea maksuaika ja toimiva asiakaskontakti on bonusta, niin koska luottojen hinnat saattavat vaihdella sangen tuntuvasti, on ensisijaisen tärkeää katsoa ensin kylmät ja todelliset faktat luottojen todellisista hinnoista. Vasta sen jälkeen kannattaa alkaa vertailemaan muita puolia luottofirmoissa.

Kulutusluottovertailu on myös hyvä tapa välttää hämärät luotot

Kulutusluottovertailu on hyvä tapa selvittää, että mitkä lainayhtiöt pelaavat reilua peliä. Vaikka joku pankki tai luotonantaja sanoisi, että heidän käsittelykulunsa ovat markkinoiden pienimmät, niin heidän nimelliskorkonsa saattaa olla selvästi muita suurempi. Vertailu helpottaa erottamaan mainoslauseet todellisista hinnoista.

Huomioi kulutusluottovertailusta nämä seikat

Kulutusluottojen oikeaan hintaan tulee laskea kaikki oheiskulut sekä palvelumaksut, ennen kun todellinen vuosikorko saadaan tietää. Luoton oma nimelliskorko, tilinkäsittelymaksut, nostopalkkiot ynnä muut tekijät pitää olla selvästi ilmoitettuna ennen lainan vastaanottamista. Kulutusluottojen sopimukset saattavat sisältää pieniä kuluja siellä täällä, jotka saattavat nostaa sen hintaa tuntuvasti. Muista siis aina olla tarkkana ehdoista kulutusluottoja hakiessa!

Kulutusluotot eivät vaadi takaajaa tai vakuuksia

Kymmenet pankit ja luotonantajat eivät vaadi nykypäivänä takaajaa tai vakuuksia toisin kuin perinteiset kivijalkapankit. Tämä tosin tarkoittaa, että luottojen korot ovat perinteisiä pankkeja suuremmat, mutta niiden korkojen kilpailukyky on vahvistunut kovaa vauhtia vuoden 2013 sekä 2019 korkokattolakien myötä. Vakuudettomissa kulutusluotoissa korko on isompi siksi, että vakuuksien puuttuessa lainanottajan pitää kuitenkin pystyä korvaamaan velkansa mahdollisen maksukyvyttömyyden koittaessa.

Monet luottofirmat ovat avanneet myös mahdollisuuksia vakuuksille (esimerkiksi yrityslainoissa), joten ei välttämättä ole pakollista keskustella perinteisistä lainoista oman pankin kanssa, mutta vakuudettoman lainan saaminen on yleisesti paljon helpompaa ja nopeampaa.