Lainaa netissä

Lainaa

NETIN HALVIN LAINA JA LAINOJEN YHDISTÄMINEN

Ilmainen lainojen yhdistäminen tai edullisen lainan hakeminen onnistuvat samoilta sivustoilta.

Laina-aika: 1-15-vuotta

Lainan todellinen vuosikorko: alk. 4.19%

Lainasummat: 70 000 € asti!

Yhdistä lainat tai hae lainaa


Lainaa

Mikä on laina?

Lainalla tarkoitetaan rahalainaa, josta käytetään myös käsitettä velka tai luotto. Se on kahden osapuolen keskinen sopimus, jossa lainaa myöntävä osapuoli tarjoaa rahallisen lainan lainanhakijalle sovitulla takaisinmaksusuunnitelmalla.

Lainat eivät ole kaupallisella sektorilla useimmiten ilmaisia, vaikka nykyään on alettu tarjoamaan ilmaisia ensilainoja asiakkaille. Hyvin usein lainasta kuitenkin maksetaan korkoa. Lainavertailu auttaa lainan ottamisessa, kun tiedossa on lainan todellinen vuosikorko. Todellinen vuosikorko sisältää itse koron (nimelliskorko), maksuaika ja muut lainan hakemisesta aiheutuvat kulut.

Mistä laina koostuu?

Laina koostuu korosta sekä muista palvelumaksuista. Lainaa hakevan pitäisi olla aina ensimmäisenä selvillä näistä kaikista hinnan muodostavista tekijöistä lainaa hakiessaan. Hintaan vaikuttavia tekijöitä voivat olla esimerkiksi seuraavat asiat:

  • Tilinavaus- ja käsittelymaksut.
  • Osamaksulisä
  • Nimelliskorko
  • Muut palvelumaksut (esim, puhelinlasku, tekstiviestimaksu)
  • Maksuaika (pidempi maksuaika tulee kalliimmaksi, mutta madaltaa kuukausieriä)

Lainavertailu on helppoa Lainaa.comin avulla!

Vertaile lainoja osoitteessa Lainaa.com.

Mitä lainasopimus sisältää?

Lainasopimukset tehdää aina kirjallisesti osapuolten kesken. Sopimuksesta tulee selvitä vähintään annettavan lainan summa, korko ja muut lainan maksuun sisältyvät kulut sekä kustannukset. Luettavissa pitäisi olla myös takaisinmaksuaika, -päivät, lainan viimeinen eräpäivä ja muut mahdolliset erikseen määritellyt ehdot. Sopimuksen pitäisi ilmoittaa myös todellisen vuosikoron ja lainan hinnan.

Lainanmaksun viivästyessä vähintään kuukaudella lainanantajalla on laillinen oikeus periä koko maksamattomaksi jäänyt lainasumma kerralla, eli lainaa ottanut on velvollinen suorittamaan maksun kerralla.

Jos kyseinen laina on kertalaina, niin lainanantajalla on oikeus periä hinta heti myös jos maksamatta jäänyt summa on min. 10% alkuperäisestä lainasummasta tai useamman maksuerän ollessa myöhässä vähintään 5% alkuperäisestä.

Miten lainavertailu tulisi tehdä?

Lainavertailu kannattaa aina tehdä todellinen vuosikorko mielessä. Todellisesta vuosikorosta puhuttaessa huomioidaan kaikki lainaan sisältyvät menot (nimelliskorko, käsittelymaksut, palvelumaksut jne.). Tällä tavalla saat parhaan mahdollisen kuvan lainojen todellisesta hinnasta ja teet lainavertailusta helppoa.

Lainavertailua tehtäessä täytyy myös ottaa huomioon, kuinka pitkän maksuajan saat lainalle ja paljollako voit lyhentää lainaasi kuukausitasolla. Jos lainatarjous jättää sinulle vielä rahaa käytettäväksi maksujen jälkeen, niin silloin puhutaan sopivasta maksusuunnitelmasta.

Yleisesti pienempiä kulutusluottoja (tai pikalainoja) ei kannata suosia, ellei taloutesi mahdollista sen takaisinmaksua varmasti seuraavan kolmen kuukauden sisällä. Vaikka korkolakia onkin muutettu viimeksi syksyllä 2019 selvästi kuluttajalle suotuisammaksi, niin lyhytaikaiset lainat ovat edelleen suhteessa kalleimpia lainoja, mitä todelliseen vuosikorkoon tulee.

Kannattaa katsoa myös muita rahoitusvaihtoehto, koska lainamarkkinoiden tarjonta on laaja. Lainavertailu on helppoa Lainaa.comin avulla, jonka kautta pystyt vaivattomasti näkemään lähes koko kirjon erilaisia rahoitusmuotoja, joita lainamarkkinat tarjoavat.

Tee lainavertailu maksukykyäsi ajatellen

Sivustomme kautta löytyvät lainat ovat kauttaaltaan joustavia, voit saada haluamastasi summasta riippuen maksuaikaa jopa vuosiksi. Kun haet lainaa, niin muista aina varautua lainaan tietoisena siitä, mikä varallisuustilanteesi on.

Turvallisen lainapäätöksen tekeminen edellyttää, että sinulla on vakituiset tulot, jotta lainan lyhennys sujuu ongelmitta. Lainan takaisinmaksu ei pitäisi ahdistaa sinua varallisesti nurkkaan, eli tilanteeseen jossa et pystyisi vielä nauttimaan elämästä.

Tämä voidaan saavuttaa ottamalla pidempi maksuaika, jolloin takaisinmaksettavat kuukausieräsi pienenevät. Jos saat isomman palkan jossain kuussa, niin voit tehdä silloin taas isompia lyhennyksiä halutessasi.

Lainavertailun tekemistä auttavia vinkkejä

  • Tee tarkka selvitys varallisuustilanteestasi ja millaiseen takaisinmaksuun pystyt sitoutumaan
  • Vertaile eri lainatarjouksia ja kiinnitä huomioita erityisesti todelliseen vuosikorkoon
  • Pystytkö elämään velan kanssa, vaikka tulosi loppuisivat?
  • Älä ota uutta lainaa aikaisemman lainan maksuun, vaan siinä tilanteessa yhdistä lainat!
  • Lue asiakkaiden kokemuksia lainayhtiöistä, joiden palveluita harkitset!

Miksi vertailla lainoja Lainaa.comissa?

Kun äkillinen rahantarve iskee, niin Lainaa.com auttaa sinua. Tarvitsit sitten rahaa kodinkoneen korjaukseen, remonttiin, autoon tai tulevaa viikonloppua varten, niin täältä löydät sinulle edullisimman ratkaisun. Pystyt vertailemaan kauttamme kymmeniä pankkeja sekä rahoituslaitoksia, joiden kautta löydät sinulle sopivimman lainan.

Palvelumme on ilmainen ja helppokäyttöinen, joten et menetä mitään tutustuessasi yhteistyökumppaniemme lainatarjouksiin. Me rohkaisemme käyttäjiämme ottamaan ainoastaan vastuullisia lainoja.

Lainavertailu kannattaa aina

Suomessa toimii valtava määrä erilaisia ja -kokoisia lainayhtiöitä ja pankkeja. Tavalliselle kuluttajalle tai asioihin perehtymättömälle tämä voi olla sekavaa. Miten löydän parhaan lainan omiin tarpeisiini? Lainavertailu on helpoin keino löytää itselle sopivimmat vaihtoehdot ja sitä varten Lainaa.com on luotu!

Sivustomme tarjoaa kattavan listauksen suomalaisista lainayhtiöistä ja pankeista, jotka tarjoavat vakuudetonta lainaa hakijoilleen. Me tarjoamme selkeän näkymän parhaista lainatarjouksista ja pystyt kauttamme myös helposti löytämään tietoa lainoja kilpailuttavista palveluista.

Olemme jakaneet lainavertailut erilaisten lainatyyppien perusteella, kuten esimerkiksi kulutusluotto, pikalaina sekä lainojen yhdistäminen. Lainayhtiöt sisältävät suunnitelmia laajalla otannalla, josta varmasti löytyy sinun tarpeisiisi sopiva ratkaisu.